Density Platelet

Bioregen

Η ιδιαιτερότητα και τα πλεονεκτήματα του Density Platelet Gel

ΚΟΤΡΙΚΟ ΣΩΔΙΟ: Αποτρέπει την πήξη του αίματος, χρησιμοποιείται in vivo
THIXOTROPIC GEL: Ποσοτική απορρόφηση, Υψηλότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων, Διαχωρισμός μεταξύ στρωμάτων, σαφώς οριοθετημένος, Τέλεια στερέωση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, Δεν επηρεάζει τη σύνθεση του PRP πλάσματος

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η ανάπτυξη των βιοτεχνολογιών και το ερευνητικό έργο δίνουν στην επιστημονική κοινότητα στοιχεία πρωταρχικού ενδιαφέροντος, η έρευνα προσφέρει πληροφορίες που αξίζει να αναλυθούν.
Αυτές οι νέες πληροφορίες περιλαμβάνουν τη χρήση των αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο PRP.
Χάρη στις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή η τεχνική βρήκε μια νέα ώθηση.
Το ακρωνύμιο PRP (PLATELET RICH PLASMA) που μεταφράζεται σε «πλάσμα εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια» είναι ένα βιολογικό πήκτωμα που λαμβάνεται από το συνδυασμό δύο συστατικών του αίματος: πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, που περιέχει πολλούς και σημαντικούς αυξητικούς παράγοντες και θρομβίνη, ως αντιδραστήριο.
Τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια επεξεργάζονται, αποθηκεύουν και απελευθερώνουν διάφορους αυξητικούς παράγοντες (PDGF, TGFalfa and beta, IGF I and II, EGF, VEGF), που προωθούν τη νεοαγγειογένεση, δηλαδή την εμφάνιση νέων αγγείων, τη χημειοταξία, δηλαδή τη μετανάστευση των μακροφάγων και των ινοβλαστών και τον πολλαπλασιασμό τους. , η σύνθεση κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Βασικά, οι αυξητικοί παράγοντες που απελευθερώνονται από τα αιμοπετάλια είναι σε θέση να διεγείρουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες αναγέννησης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ PRP

Το αίμα αποτελείται από ένα σώμα που αποτελείται από κύτταρα και ένα υγρό μέρος που περιέχει πρωτεΐνες, ορμόνες και θρεπτικά συστατικά. Τα αιμοσφαίρια του σωματικού τμήματος είναι ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα), λευκά αιμοσφαίρια (λευκοκύτταρα) και αιμοπετάλια. Το υγρό μέρος, δηλαδή το πλάσμα, αποτελείται από 90% νερό με την προσθήκη πρωτεϊνών και ορμονών.
Για να διαχωριστούν τα διάφορα συστατικά του αίματος, χρησιμοποιείται μια διαδικασία που ονομάζεται φυγοκέντρηση η οποία επιταχύνει το διαχωρισμό των σωμάτων που έχουν διαφορετικές πυκνότητες.
Η φυγοκέντρηση θα μας δώσει μια σαφή διαίρεση μεταξύ του πλάσματος και του σωματικού μυός. το πυκνότερο μέρος θα τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του δοκιμαστικού σωλήνα, ενώ το λιγότερο πυκνό μέρος, δηλαδή το πλάσμα στο πάνω μέρος. Θα αρκεί λοιπόν να παίρνουμε το πάνω μέρος του δοκιμαστικού σωλήνα μας για να έχουμε το «εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια πλάσμα» μας, δηλαδή το πλάσμα και το τμήμα των αιμοπεταλίων / λευκών αιμοσφαιρίων.
Μόλις ληφθεί το PRP, θα υποβληθεί σε επεξεργασία στο εργαστήριο εμπλουτίζοντάς το με ενεργοποιητές που θα πρέπει να πυροδοτήσουν την εργασία των λευκών αιμοσφαιρίων και με αυξητικούς παράγοντες (ορμόνες) και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν απευθείας στον κατεστραμμένο ιστό.
Η φυσιολογική διαδικασία επισκευής ενός ιστού σχηματίζεται από διάφορες φάσεις, κατά τη διάρκεια της διαδοχικής φάσης της θεραπείας μπορεί να φανεί πώς λειτουργούν τα αιμοπετάλια ως φυσιολογικός εκκινητής και ρυθμιστές για την επισκευή, τους πολλαπλούς αυξητικούς παράγοντες (TGF, PDGF, EFG .. κλπ.) προάγουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και τη μετανάστευση, καθώς και τη σύνθεση πρωτεϊνών και τέλος άλλοι ρυθμιστές δρουν στην επαναγγείωση των ιστών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

Αυτή η τεχνική, στη χρήση της, δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα με δεδομένα και ποσοστά που διαφέρουν από αυτά των δεδομένων δειγμάτων σύγκρισης. Το σχετικά χαμηλό κόστος σε σύγκριση με μια χειρουργική επέμβαση και ένας πολύ χαμηλός παράγοντας πρόσκρουσης στον ασθενή το καθιστούν ένα όργανο που σίγουρα θα έχει μεγάλη χρήση.
Το γεγονός ότι η δειγματοληψία γίνεται στη συνέχεια απευθείας στον ίδιο τον ασθενή ακυρώνει οποιοδήποτε πρόβλημα απόρριψης πρόκειται να δράσει σε περιοχές που, λόγω της πολύ χαμηλής αγγειακότητας, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να λάβουν τόση βοήθεια για να είναι σε θέση να επουλωθούν αυθόρμητα.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι το μερίδιο των χρόνιων τενοντοπαθειών στον αθλητισμό αυξάνεται απότομα, θα μπορούσε επίσης να επιστρέψει σε έναν αθλητικό κόσμο όπου οι καιροί γίνονται όλο και πιο σφιχτοί και πολύτιμοι.

ΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Το πήκτωμα αιμοπεταλίων χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, στη γναθοπροσωπική χειρουργική, στην οδοντοστοματολογία, στην οφθαλμολογία και στη θεραπεία χρόνιων ελκών του δέρματος. Πρόσφατα, η έρευνα έχει επεκτείνει τη χρήση της και στην αισθητική ιατρική για τη βιο-αναζωογόνηση και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Το KIT έχει σχεδιαστεί για:
• Δέρμα με έλλειψη ελαστικότητας
• Διέγερση και επισκευή κυττάρων
• Σημάδια γήρανσης του δέρματος
• Αλωπεκία
• Κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης
• Βλάβες του χόνδρου
• Μικροπλάσματα
• Φλεγμονή τενόντων και συνδέσμων
• Μυϊκοί τραυματισμοί

Η ΔΡΑΣΗ του PRP περισσότερα σημαντικό να θυμάστε είναι:

Πολλαπλασιασμός και διαφοροποίηση διαφόρων τύπων κυττάρων
(Μίσχος, Οστεοβλάστες, Επιδερμικά)

Αυξάνει και ρυθμίζει την παραγωγή πρωτεογλυκανών κολλαγόνου και TIMP
(Αναστολέας ιστών μεταλλο-πρωτεϊνάσης)

 

Διεγείρει την αγγειογένεση

 

Χημειοταξία

Αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα καθορίζονται από
συνεργιστικές επιδράσεις των αυξητικών παραγόντων

Διαβάστε περισσότερα για το Density Platelet

Αποστείλετε το μήνυμά σας

12 + 2 =